A ”Fiatal vállakozók kézikönyve” a Jogaink Egyesület legfrisebb kiadványa

2017. jan 26

Fiatal vállakozók kézikönyve

2016 év végén jelent meg a Jogaink Egyesület legújabb  három nyelvű kiadványa, amely a fiatal vállalkozóknak vagy vállalkozó kedvű személyeknek nyújt hasznos jogi segítséget. A kiadványt az egyesület alapító tagjai szerkeszetették, Takács Kató Kata, Kis Júlia és Silye Attila ügyvédek.

A kézikönyv összesen 119 oldalas és a következő témákat mutatja be: vállalkozástípusok, adók és járulékok, amelyeket egy vállalkozásnak fizetnie kell, minden fontos tudnivaló a kereskedelmi társaságok bejegyzéséről és a munkajogról.

Amikor egy vállalkozás alapjairól beszélünk, gyakran találkozhatunk bölcs gondolatokkal és olvashatunk jó tanácsokat, hogyan is kezdjük el, mire jó odafigyelni. A legtöbb útmutató főként a vállalkozás típusára, az ötlet kivitelezésére vagy a marketingre fekteti a hangsúlyt, sokszor találkozunk jó tanácsokkal arra vonatkozóan, hogyan is kell készíteni egy üzleti tervet vagy motiváló erejű szlogenekkel, mint, hogy bizzál magadban és a képességeidben, a vállalkozás sikereiben. Ezek nagyon hasznosnak bizonyulhatnak minden olyan személy számára, aki úgy dönt, hogy egy saját vállalkozást indít. Egy vállalkozás komplex tevékenység és a gazdasági, pénzügyi, szociológiai vonatkozásán kívül szükséges több jogi fogalmat is tisztázni és a jogi szabályozásokat is figyelembe venni. Jelen kiadvány ebben probál segítséget nyújtani és egy vállalkozáshoz szükséges jogi szabályokat közérthető módon összefoglalni és ismertetni.

Kiadványunkkal szerettük volna bátorítani a fiatalokat, hogy vállalkozni jó, saját vállalatot beindítani nem olyan bonyolult, hosszútávú megtérüléssel jár, anyagi függetlenséget teremt.

Kézikönyvünk háromnyelvű: magyar, román és angol. A magyar mellett a román azért fontos, mert tartalmazza azokat a szakszavakat, amelyek a vállalkozás iktatásánál, működtetésénél elengedhetetlenek, ezek ismeretének hiányában nehezen lehet boldogulni a hivatalos eljárásoknál. Az angol nyelv pedig a mai generáció tudásbeli előnyére szolgál, mivel ismereteiket a cégalapítás terén kamatoztathatják akár külföldi társtulajdonosok bevonásával, vagy partnerkapcsolatok kialakításával.

A kézikönyv nyelvezete közérthető, egyszerű, gyakorlati példákkal tűzdelve, olyan fiataloknak van szánva, akik gondolkodnak saját vállalkozás elindításáról, de félnek belekezdeni, mert nem tudják mivel jár. 

A kiadvány szerkesztését és megjelenítését a BGA Alap és a Kolozs megyei tanács támogatta, így kétezer példányban sikerült kinyomtatni a kézikönyvet. A kiadványhoz ingyenesen lehet hozzáférni, ugyanakkor  online is elérhető az egyesület honlaján, a www.jogaink.ro oldalon.

Legfrisebb bejegyzések

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Cretu Csengele, I.éves joghallgató, a Jogaink Egyesület önkéntese  Első éves joghallgató vagyok, felkérést kaptam, hogy írjak egy bejegyzést egy általam választott témáról, így én ezúttal egy személyesebb témát választottam, amelyben az egyetemi élményeimről szeretnék...

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

Egyesületünk idén is részt vett a már hagyománnyá vált VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencián, ahol Kolozs megye 23 településéről jöttek érdeklődők. Egyesületünket önkéntesünk Balogh Zsuzsa képviselte, aki Általános tudnivalók szerződéskötés esetén cimmel...

1 + 15 =

Share This