Elfogadta a kormány az RCA-kötvények árát szabályozó törvényt

2016. nov 08

rca

Elfogadta a kormány szerdai ülésén a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (RCA) díjak árát szabályozó törvénytervezetet – nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek hivatalos források. 

A pénzügyminisztérium által közvitára bocsátott tervezet értelmében azok a biztosítótársaságok, amelyek a kormány által a következő hat hónapra megszabott felső határt meghaladó áron kínálják biztosításaikat, 1 000-től 50 000 lejig terjedő bírsággal sújthatók. 

A tervezet magánszemélyek esetében 3 087 lejben állapítja meg az RCA-kötvények maximális árát. Ezt az összeget a 2 500 köbcentiméter hengerűrtartalmúnál nagyobb motorral felszerelt járművet vezető, 25 évesnél fiatalabb gépkocsivezetőknek kellene fizetnük. A legalacsonyabb árú, évi 610 lejes biztosítást azok a 31 és 40 év közötti gépkocsivezetők vásárolhatják meg, akik 1 201 és 1 400 köbcentiméter közötti hengerűrtartalmú motorral szerelt járművet vezetnek. 

A teherszállító járművekre érvényes RCA-kötvények ára magánszemélyek esetében 749 és 2 979 lej között változik, az autó tömegétől függően. A jogi személyek a 3,5 tonnásnál kisebb, legfeljebb 9 férőhelyes járművekre 885 és 1 285 lej közötti áron vásárolhatnak biztosítást, a 16 tonna feletti tömegű áruszállító járművek RCA-kötvényeinek árát pedig 943 és 7 534 lej között határozza meg a tervezet. 

A személyszállító, 9 férőhelyesnél nagyobb járművek esetében 982 és 6 600 lej között változik a biztosítások ára, a helyek számától függően. (agerpres)

Forrás: http://penzcsinalok.transindex.ro/hir/20161102-elfogadta-a-kormany-az-rc…

Legfrisebb bejegyzések

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Cretu Csengele, I.éves joghallgató, a Jogaink Egyesület önkéntese  Első éves joghallgató vagyok, felkérést kaptam, hogy írjak egy bejegyzést egy általam választott témáról, így én ezúttal egy személyesebb témát választottam, amelyben az egyetemi élményeimről szeretnék...

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

Egyesületünk idén is részt vett a már hagyománnyá vált VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencián, ahol Kolozs megye 23 településéről jöttek érdeklődők. Egyesületünket önkéntesünk Balogh Zsuzsa képviselte, aki Általános tudnivalók szerződéskötés esetén cimmel...

14 + 7 =

Share This