Jogaink Romániában Magyarul

jogaink romaniaban magyarul

A kiadvány fő célja, hogy magyar nyelven, közérthető formában közöljön olyan jogi ismereteket, amelyek a mindennapi életben fontosak lehetnek. Ezúton is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy mindenki ismerje a rá vonatkozó törvényes jogokat és kötelezettségeket. bátran merjen élni jogaival anyanyelvén, és ezáltal is fejlődjön az erdélyi magyar civil öntudatosság.

A romániai magyar kisebbség egyik nagy kihívása, hogy egy olyan közegben, ahol a törvények idegen nyelven születnek, bonyolult nyelvezetűek és sokszor hozzáférhetetlenek, megértse azokat, ezáltal élni tudjon a jogaival, és eleget tudjon tenni a rá háruló kötelezettségeknek.

Nem egyszerű feladat megérteni a törvények rendszerét, tartalmát, hiszen nehezen lehet rátalálni a megfelelő törvényszövegekre (és ugyan ki járatja közülünk rendszeresen a Hivatalos Közlönyt?), a közigazgatási egységekben sincs megfelelő törvénytár, útbaigazítás azzal kapcsolatosan, hogy mit szabad és mit nem. Ha pedig megpróbáljuk az internet adta lehetőségeket felhasználni, és a világhálón kutatjuk fel a válaszokat a kérdéseinkre, rengeteg információt találhatunk, de azok sok esetben nem aktuálisak, ellentmondásosak és nemegyszer félrevezetőek. Nem találtunk egy olyan átfogó tájékoztatót sem, ami magyar nyelven, érthetően magyarázná el a jogrendszer különböző intézményeit és szabályait, a polgárjogi és a büntetőjogi rendszer sajátosságait, az alapvető jogok és kötelezettségek tartalmát.

Lapozz beleTöltsd le

Kiadványaink

Jogi Kisokos második kiadás

Jogi Kisokos második kiadás

Kedves Fiatalok! A Jogaink Egyesület első kiadványának a második kiadását tartjátok a kezetekben. Egyesületünk egyik legfontosabb feladatának az erdélyi magyar fiatalok jogvédelmét tartja. Szeretnénk segíteni olyankor, amikor jogi problémába botlotok és szükségetek...

Fiatal vállalkozók kézikönyve

Fiatal vállalkozók kézikönyve

Hosszú utat kell megtenni addig, amíg egy ötletből jól működő vállalkozás lesz. Elsősorban fontos az, hogy legyen egy jó terméked/szolgáltatásod, másrészt egy sor jogi és adminisztratív lépést is meg kell tenned, hogy a törvényi előírások ne akadályozzák, hanem...

1 + 9 =

Share This