Jogi ki mit tud?- avagy te tudsz jogi keretek között mozogni? Jogi verseny diákoknak

2018. nov 18 | Jogi ki mit tud

jogi ki mit tud 2018

Idén második alkalommal megrendezésre került a Jogi ki mit tud? – verseny a Jogaink Egyesület szervezésében.

Az első kiadás sikerének köszönhetően, több, mint 35 csapat jelentkezett, 10 jutott be a döntőbe, amelynek a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium adott otthont november 17-én.

Az első fordulóban Erdély 8 különböző városából jelentkeztek versenyzők, Brassóból, Sepsiszentgyörgyről, Szászrégenből, Kolozsvárról, Szamosújvárról, Marosvásárhelyről, Csíkszeredából, Kézdivásárhelyről

A két fordulós verseny feladatai között intézmények felismerése, általános jogi ismeretek felmérése és kreatív szövegírás is szerepelt. A döntő jellegzetes feladata a perszimuláció volt, amely során a két fős csapatok tagjai ügyvédek, bírók vagy ügyészek szerepeibe bújhattak.

A jogi versenyen a következő eredmények születtek:

I. helyezést nyert a JogHurt nevű csapat – csapattagok: Székely Evelin-Beáta és Varga Zoltán, Kolozsvár, iskola: János Zsigmond Unitárius Kollégium;

II. helyezést nyert a Kiscsaládunk csapat – csapattagok: Biró Sára, Incze Gáspár, Marosvásárhely, iskola: Bolyai Farkas Elméleti Líceum;

III. helyezést ért el a Jogi Bear csapat – csapattagok: Coșkun Yasemin, Benkő Hunor, Szászrégen, iskola: Lucian Blaga Technológiai Líceum.

Dicséretben részesült a Lawbreakers csapat – csapattagok:Pető Melinda, Szabó Zsuzsánna, Székelyudvarhely, iskola: Tamási Áron Elméleti Líceum és az Okoskák csapat – csapattagok: Pál Kincső Beáta, Vass Erika Izabella, Brassó, iskola: Áprily Lajos Főgimnázium.

A díjazottak bíróság és ügyvédi iroda látogatást, Vibe fesztivál bérleteket, fitness karórákat, lengőágyakat, könyveket, irodaszereket és sok más értékes tárgyat kaptak jutalmul. Az tavalyi versenyhez hasonlóan, nem csak a díjazottak, hanem minden versenyző ajándékkal térhetett haza. A döntő egy közös pizzázással és kiértékelővel zárult.

A verseny célja az volt, hogy gazdagítsuk a diákok jogi ismereteit és a verseny által közelebb vigyük és megismertessük a sokszor nyers és nagyon komoly jogi világot. A versenyben résztvevő diákok olyan jogi ismeretekkel gazdagodtak, amelyek a mindennapi életben elengedhetetlenek.

Ezúton is gratulálunk a résztvevő csapatoknak és szeretettel várunk minden érdeklődőt a jövő évben tartandó megmérettétésre is.

A verseny fő támogatói a Bethlen Gábor Alap, a Vibe Fesztivál, a János Zsigmond Unitárius Kollégium, akiknek külön köszönettel tartozunk.

Köszönetet mondunk ezúton minden diáknak aki részt vett a versenyen, a tanároknak, igazgatóknak és minden ismerősnek, aki segített a verseny népszerűsítésében és szervezésében, a támogatóinknak és az ökénteseinknek a kitartó munkájukért.

Péter Fruzsina

fotó: Balogh Zsuzsa

Legfrisebb bejegyzések

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Cretu Csengele, I.éves joghallgató, a Jogaink Egyesület önkéntese  Első éves joghallgató vagyok, felkérést kaptam, hogy írjak egy bejegyzést egy általam választott témáról, így én ezúttal egy személyesebb témát választottam, amelyben az egyetemi élményeimről szeretnék...

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

Egyesületünk idén is részt vett a már hagyománnyá vált VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencián, ahol Kolozs megye 23 településéről jöttek érdeklődők. Egyesületünket önkéntesünk Balogh Zsuzsa képviselte, aki Általános tudnivalók szerződéskötés esetén cimmel...

8 + 12 =

Share This