JOGI KI MIT TUD?

2017. szept 05

jogi ki mit tud 2017

Jogi ki mit tud? VERSENY – Avagy, te mennyire ismered a jogaidat? Tudod, hogy hány éves kortól lehet munkát vállalni? Mit kell tudni, ha megállít a rendőr? Mi történik, ha nem fizetsz ki egy büntetést? Te tudsz keretek között mozogni? Ezekre és sok más jogi kérdésre megtudhatod a választ, ha jelentkezel a JOGI KI MIT TUD! versenyre. 

IX-XII. osztályos diákok jelentkezését várjuk, 3 fős csapatokban, a csapattagok nem kell feltétlenül egy osztályba vagy egy iskolába járjanak.

Hogyan és meddig? Október 7-ig lehet jelentkezni e-mailben: jogaink.egyesulet@gmail.com címre, ahova elkülditek a következő információkat: csapat neve, csapattagok neve, milyen iskolába és hányadik osztályba jártok.

Az I. fordulóban online felületen juttatjuk el nektek a feladatokat, kérdéseket. Ezt követően sor kerül a Kolozsváron tartandó döntőre, október 28. – án, ahol a csapatok különböző érdekfeszítő feladatokat kapnak, és egy igazi bírósági pert is eljátszunk.

A kimagasló teljesítményt nyújtó csapatok értékes nyereményekben részesülnek: kalandpark belépő, függőágyak, hátizsákok, valamint bíróságlátogatás, amikor megtudhatjátok, hogyan is zajlik egy bírósági per, visel-e a bíró parókát és van-e kalapács a kezében, illetve hogyan hallgatnak ki egy tanút? Nem utolsó sorban, betekintést nyerhetsz egy ügyvéd mindennapjaiba iroda látogatás során.

Jelentkezz és mutasd meg mit tudsz!

Legfrisebb bejegyzések

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Cretu Csengele, I.éves joghallgató, a Jogaink Egyesület önkéntese  Első éves joghallgató vagyok, felkérést kaptam, hogy írjak egy bejegyzést egy általam választott témáról, így én ezúttal egy személyesebb témát választottam, amelyben az egyetemi élményeimről szeretnék...

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

Egyesületünk idén is részt vett a már hagyománnyá vált VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencián, ahol Kolozs megye 23 településéről jöttek érdeklődők. Egyesületünket önkéntesünk Balogh Zsuzsa képviselte, aki Általános tudnivalók szerződéskötés esetén cimmel...

3 + 6 =

Share This