Mi leszek, ha nagy leszek? Kolozsváron

2017. nov 17

mi leszek ha nagy leszek Kolozsváron

A Mi leszek, ha nagy leszek? rendezvény utolsó helyszíne Kolozsvár volt, amelynek megrendezésére november 25.-én került sor, Magyarország kolozsvári Főkonzulátusán.

Összesen 98-an regisztráltak, köztük egyaránt voltak licisták és egyetemisták is.

A résztvevők különböző szakemberekkel találkozhattak, akik a pályaválasztásuk történetét mesélték el, azt a hosszú utat, amelyet megtettek azért, hogy ma azzal foglalkozhassanak, amit szeretnek. Hasznos tanácsokkal is ellátták a fiatalokat a megfelelő szakma kiválasztását illetően, majd a hallgatóságban felmerülő kérdésekre is válaszoltak.

Hét előadó vett részt az eseményen: Moldvoy Ákos, az E-On Business Services vállalat Banking and Payment csapatának koordinátora; dr. Kiss Kinga-Renáta idegsebész rezidens; Jobbágy Júlia, a Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség segédlelkésze; Kis Melinda, saját vállakozását irányító fényképész; Katona Róbert rendszermérnök és magánvállalkozó; Silye Lóránd geológus és egyetemi oktató, valamint a házigazda, Kis Júlia ügyvédnő, a Jogaink Egyesület elnöke.

Az előadók elmesélték a saját történetüket, hogyan választottak szakmát, milyen iskolai végzettség, képzés volt ehhez szükséges, hogyan telnek a mindennapjaik.

Az előadások után e-book olvasó és különböző könyvek kisorsolására került sor a regisztrálók között.

A előadások célja az volt, hogy útmutatást adjon a döntés előtt álló fiatalok számára, valamint, hogy bevezesse őket különböző szakmák mindennapjaiba. A fiatal előadók, akik a 20-as, 30-as éveikben járnak, hiteles példát mutattak a fiatalok számára, hogy itthon is lehet érvényesülni, kitartó és komoly munkával itthon is meg lehet élni. Az rendezvényt a Jogaink Egyesület, a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával szervezte meg.

Legfrisebb bejegyzések

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Cretu Csengele, I.éves joghallgató, a Jogaink Egyesület önkéntese  Első éves joghallgató vagyok, felkérést kaptam, hogy írjak egy bejegyzést egy általam választott témáról, így én ezúttal egy személyesebb témát választottam, amelyben az egyetemi élményeimről szeretnék...

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

Egyesületünk idén is részt vett a már hagyománnyá vált VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencián, ahol Kolozs megye 23 településéről jöttek érdeklődők. Egyesületünket önkéntesünk Balogh Zsuzsa képviselte, aki Általános tudnivalók szerződéskötés esetén cimmel...

13 + 8 =

Share This