Miért érdemes jelentkezni a Jogi ki mit tudra?

2017. szept 27 | Jogi ki mit tud

jogi ki mit tud verseny

Mert ilyen jellegű versenyen eddig nem vehettél részt, a Jogaink egyesület első alkalommal szervezi meg a diákoknak szóló jogi versenyt.

Érdekes feladatokat és kérdéseket fogtok kapni és igérjük, hogy szorakoztató lesz.

Nem kell előzetesen készülni a versenyre, a feladatok megoldására szinte két hét áll majd rendelkezésetekre és bármilyen segédeszközt használhattok.

Csapatban dolgozhattok.

A kérdések megválaszolása során érdekes jogi dolgoknak kell majd utánanéznetek, amelyek biztosan eddig is foglalkoztattak, de nem volt alkalmatok választ kapni rá.

A verseny során megtudhatjátok, hogy milyen jogai vannak a diákoknak, mit kell tudni, ha megállít a rendőr vagy a buszon az ellenőr, hány éves kortól nem büntetik, ha valaki szexuális kapcsolatot létesít, mikor és milyen esetekben dönthettek a szűlők beleegyezése nélkül, hány éves kortól lehet munkát vállalni, vagy mi történik, ha nem fizetsz ki egy büntetést? Ilyen és hasonló jogi kérdésekre fogjuk együtt megtalálni a választ.

A döntőben egy nagy közös pizzázásra kerül majd sor.

Eljátszunk majd egy bírósági tárgyalást, ahol különbőző szerepekben is kiprobálhatod magad, lehetsz te a bíró, aki a döntést kell hozza, lehetsz ügyvéd vagy akár ügyész.

Érdekes nyereményekben lehet része azoknak, akik ügyesen teljesítenek. A nyeremények közül említjük például a bíróságlátogatást, amikor a nyertes csapatot elvisszük egy igazi bírósági tárgyalásra, ügyvédi iroda látogatása, ahol betekíntést nyerhettek egy ügyvéd mindennapjaiba és arra is lehetőség lesz, hogy kérdéseket feltegyetek. Ugyanakkor, nyerhettek kalandpark belépőt, EMI-táborba hetijegyet, lengőágyat, hátizsákot és még sok más meglepetés is rátok vár.

Jelentkezzetek okt. 7-ig! 🙂

Legfrisebb bejegyzések

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Cretu Csengele, I.éves joghallgató, a Jogaink Egyesület önkéntese  Első éves joghallgató vagyok, felkérést kaptam, hogy írjak egy bejegyzést egy általam választott témáról, így én ezúttal egy személyesebb témát választottam, amelyben az egyetemi élményeimről szeretnék...

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

Egyesületünk idén is részt vett a már hagyománnyá vált VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencián, ahol Kolozs megye 23 településéről jöttek érdeklődők. Egyesületünket önkéntesünk Balogh Zsuzsa képviselte, aki Általános tudnivalók szerződéskötés esetén cimmel...

10 + 1 =

Share This