Módosítások az Első lakás programmal kapcsolatban

2016. nov 20

elso_lakas_illusztracio

A kormány november 8-i ülésén módosításokat fogadott el az Első lakás programmal kapcsolatban, a stratégiáról az elkövetkezőkben döntenek. A dokumentumban az áll, hogy a Pénzügyminisztérium évi 2 milliárd lejes keretösszegig vállal garanciát a programban 2017-2018-ban illetve évi 1,5 milliárd lejig 2019-2021 között.

A célkitűzés nem változik: hozzásegíteni a lakosságot ahhoz, hogy hitelt vehessenek fel lakásvásárra. A program megőrzi szociális jellegét és nem tesz különbséget az igénylők között az életkor, származás, vagy jövedelem szempontjából.

Változás viszont, hogy a dokumentum szerint az állami garancia a hitel 50 százalékára és csak az elmúlt öt évben épített, vagy felújított ingatlanok vásárlásakor terjed ki. A többi ingatlan esetében a hitel 40 százaléka lesz államilag garantált.
Szintén változás, hogy csak olyan ingatlanok lesznek vásárolhatóak a program keretén belül, amelyek hőszigetelése beilleszkedik az A, B, vagy C hatékonysági osztályba.

Legfrisebb bejegyzések

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Cretu Csengele, I.éves joghallgató, a Jogaink Egyesület önkéntese  Első éves joghallgató vagyok, felkérést kaptam, hogy írjak egy bejegyzést egy általam választott témáról, így én ezúttal egy személyesebb témát választottam, amelyben az egyetemi élményeimről szeretnék...

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

Egyesületünk idén is részt vett a már hagyománnyá vált VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencián, ahol Kolozs megye 23 településéről jöttek érdeklődők. Egyesületünket önkéntesünk Balogh Zsuzsa képviselte, aki Általános tudnivalók szerződéskötés esetén cimmel...

14 + 8 =

Share This