Vállalkozz jogosan! Konferencia

2017. jan 10

valalkozz jogosan konferencia

A Jogaink Egyesület és a Mikó Imre Szakkollégium közös konferenciát szervez, amely főként a fiatal vállalkozókat, illetve vállalkozni vágyó fiatalokat szólít meg. Az esemény keretén belül bemutatásra kerül az Egyesület legfrissebb, három nyelvű kiadványa, a Fiatal vállalkozók kézikönyve. 

Egy vállalkozás elindítása és gazdaságos fenntartása nem könnyű feladat. A gazdasági tényezők mellett, rendkívül fontos, hogy a vállalkozók a hatályos jogszabályokat is megfelelően ismerjék. A Vállalkozz jogosan! konferencia a vállalkozások e két aspektusát kívánja egymás mellé helyezni, ahol  jogászok, közgazdászok és vállalkozók beszélnek az általuk tapasztalt problémákról.

A konferenciát Bitai László előadása nyitja majd, aki elsősorban vállalatok pénzügyi helyzetének elemzésével, hitelképességük meghatározásával foglalkozik jelenlegi munkahelyén, a Banca Transilvaniaban. Előadásának címe: „Hogyan ne vállalkozzunk”. Ezután, Takács Kató Kata jóvoltából, bemutatásra kerül a Jogaink Egyesület három nyelvű kiadványa, a Fiatal vállalkozók kézikönyve, amelyhez a résztvevők ebből ingyenes példányhoz is juthatnak.

Továbbá előadást tartanak Kis Júlia és Silye Attila ügyvédek, a Jogaink Egyesület alapító tagjai,  előbbi „Mit tehet egy vállalkozás a jó hírnevének védelmében?”, utóbbi „Kintlévőség kezelése” címmel.

Székely Barnabás, a Mikó Imre Szakkollégium szenior tagja, a vállalati honlapokon található adatvédelmi tájékoztató szerepérét boncolgatja majd, akit Fekete Szilveszter követ. A könyvelés és a könyvelő fontosságáról egy vállalaton belül Madarász Lőrincz beszél majd nekünk.

A konferencián vendégeink lesznek egy kerekasztal beszélgetés erejéig a budapesti Példakép Alapítvány által 2016-ban kitüntetett erdélyi vállalkozók: Iedlicska Róbert (Livada Restaurant & Music Lounge) Wéber Tibor (Weberbau) és Kilyén Barna (Lepkeház).

A konferencia 2017. január 14.-én 10:00 órától kezdődik, helyszínül pedig a kolozsvári Közgazdasági- és Gazdálkodástudományi Kar (FSEGA) 118.-as terme szolgál majd.

Az eseményen való részvétel ingyenes.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A Jogaink Egyesület és a Mikó Imre Szakkollégium.

Legfrisebb bejegyzések

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Egyetemi tapasztalatok első éves joghallgatóként

Cretu Csengele, I.éves joghallgató, a Jogaink Egyesület önkéntese  Első éves joghallgató vagyok, felkérést kaptam, hogy írjak egy bejegyzést egy általam választott témáról, így én ezúttal egy személyesebb témát választottam, amelyben az egyetemi élményeimről szeretnék...

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencia

Egyesületünk idén is részt vett a már hagyománnyá vált VI. Kolozs megyei mezőgazdasági konferencián, ahol Kolozs megye 23 településéről jöttek érdeklődők. Egyesületünket önkéntesünk Balogh Zsuzsa képviselte, aki Általános tudnivalók szerződéskötés esetén cimmel...

6 + 11 =

Share This